За начинаещи - какво трябва да знаем за SUP бординга

За начинаещи - какво трябва да знаем за SUP бординга
6 октомври 2022

Stand Up Paddleboarding (SUP) означава стоенето на дъска / бор (твърд или надуваем) върху водната повърхност, като за предвиждане се използва гребло с едно острие. Това е сравнително прост и лесен воден спорт, който се усвоява бързо и е подходящ за хора на различни възрасти и физически способности. 

 

Падълбордингът е добра самостоятелна или групова / семейна дейност и е чудесен начин да се поддържате в активна и добра форма. Не е необходимо скъпо оборудване, за да се започне, а най-хубавото е, че SUP може да се кара почти навсякъде където има водни басейни - реки, езера, язовири, морета и океани. 

 

Въпреки, че може SUP бордовете (падълборд) могат да изглеждат, като големи сърфове, те не са само за опитни ентусиасти на водните спортове, които искат да яхнат вълните. SUP бордингът е универсален воден спорт, който е достъпен за всеки. Има много различни SUP дисциплини, включително круизи и преходи в спокойни води, опознавателни, състезателни, сърф, фитнес, йога, риболов, семейни забавления и др. 

 

Като екип от страстни падълбордисти, ние от sup-sports.eu сме тук, за да ви подкрепим и да ви вдъхновим за вашите бъдещи SUP приключения. Ето защо, ръководството за първи стъпки в SUP бординга, което ще намерите по-долу, ви предоставя цялата информация, от която се нуждаете, за да започнете. Това включва знания за необходимото оборудване, полезни съвети за техниката, как да изберете мястото, на което да отидете за първото SUP приключение и не на последно място - съвети за безипасност. Надяваме се, че всичко това ще ви бъде полезно и ще ви позволи да излезете с увереност върху водата за първи път. 

Gladiator PRO и ELITE СПЕЧЕЛИХА в директен сравнителен тест "Improver Allround iSUP" в категория Allround надуваеми SUP бордове за своите ценови класове на SUPboarder Mag

прочети още

Купих си първия SUP, за да мога да карам по река Камчия. Това беше първоначалната ми идея и визията за моите падълборд приключения. Най-после успях да осъществя и това.

прочети още

Най-после се осъществи дългоочаквания преход по река Караагач (Китенска река) и знаете ли ..?! Беше вълнуващо!

прочети още

Athomebg.eu за Gladiator SUP Bulgaria: Ако търсите чудесен начин да прекарате свободното си време с приятелите си, то SUP бордовете са точно за вас. Заедно с нашите приятели от Athomebg.eu ще ви разкажем как със Sup бордовете може да си осигурите забавни и неповторими летни емоции.

прочети още

Насоки, съвети, мнения

прочети още

Кратко любителско видео, което показва как да поставите перката на своя надуваем GLADIATOR SUP

прочети още