SUP бордове и падълбординг за свежи летни емоции

SUP бордове и падълбординг за свежи летни емоции
13 юли 2022

Ако търсите чудесен начин да прекарате свободното си време с приятелите си, то SUP бордовете са точно за вас.
Заедно с нашите приятели от Athomebg.eu ще ви разкажем как със Sup бордовете може да си осигурите забавни и неповторими летни емоции.

 

Какво е SUP борд? SUP – или надуваема/твърда дъска, е свръх голяма сърф дъска. Името произлиза от начина на ползване, а именно “stand-up paddleboard” – дъска, на която гребеш изправен и с която може да правиш практически всичко във водата – разходки, риболов, лицеви опори, дълги пътешествия, че дори йога. С различните видове SUP бордове можеш да гребеш и да се разхождаш в различни водоеми – морета, реки, язовири и езера. Те са леки и гъвкави, което прави сърфирането особено приятно. И докато с тази твърда дъска преживяваш неповторими емоции, в същото време каляваш вестибуларния си апарат, заздравяваш коремните си мускули и събираш погледите на околните, защото все пак си прав във водата – а това не всеки го може.

 

 

Видове SUP бордове и разликите между тях

 

От www.sup-sports.eu съветват, когато избирате SUP борд, да се съобразите с редица аспекти, върху които може да се фокусирате. Важно е дали търсите SUP за дълги турове, за състезания, за риболов или пък за йога. Различните водни интереси водят към различен SUP, така че ето някои видове SUP:

 

Мултифункционален SUP - звучи странно, но подобна дъска е перфектна, ако сега прохождате в спорта. Тя е малко по-голяма, по-тромава, но пък е по-стабилна - с такъв SUP бързо ще схванете принципите на управление и ще усетите дали търсите скорост, удобство или лесно маневриране.
SUP за йога - широк и стабилен, така ще характеризираме подобни дъски. Разбира се, няма точна категория за такива SUP, но искате ли да практикувате йога на SUP - а вие непременно искате, защото е супер яко - трябва да се сдобиете с по-голям и обемист борд.

 

SUP за риболов - познахте, горният и този са един и същи SUP, но тъй като спортовете са различни (не много) трябва да споменем, че търсите ли SUP за риболов, вие търсите широка дъска, на която да съберете оборудването, но и да се чувствате стабилен, когато едри екземпляри риба клъвнат.

 

SUP борд за турове - тези дъски са значително по-тесни и дълги, за да може бързо и без усилия да “прерязват” водата. SUP за дълги и продължителни пътешествия или за състезания е по-лек и лесен за гребане, но и по-труден за управление.

 

Надуваеми SUP бордове - тъй като набират огромна популярност, сме създали отделно пространство, където ви разказваме и предлагаме вариация от надуваеми SUP.

 

След като изберете SUP борда за вас, трябва да се снабдите и с гребло за SUP, спасителна жилетка и още няколко неща. Свържете се с Gladiator SUP Bulgaria и те ще ви обяснят всичко за SUP и около тях.
SUP бордовете са любимото ви водно забавление, независимо дали сте го правили вече, още не сте или пък тепърва се замисляте дали да не се впуснете в поредната водна екстремна емоция.
На www.sup-sports.eu можете да намерите всичко свързано със SUP бордовете и падълбординга: надуваеми SUP бордове, аксесоари, екипировка, съвети, консултации, поддръжка и много други.

 

 

 

 

 

Gladiator PRO и ELITE СПЕЧЕЛИХА в директен сравнителен тест "Improver Allround iSUP" в категория Allround надуваеми SUP бордове за своите ценови класове на SUPboarder Mag

прочети още

Като екип от страстни падълбордисти, ние от GLADIATOR и sup-sports.eu сме тук, за да ви подкрепим и да ви вдъхновим за вашите бъдещи SUP приключения.

прочети още

Купих си първия SUP, за да мога да карам по река Камчия. Това беше първоначалната ми идея и визията за моите падълборд приключения. Най-после успях да осъществя и това.

прочети още

Най-после се осъществи дългоочаквания преход по река Караагач (Китенска река) и знаете ли ..?! Беше вълнуващо!

прочети още

Насоки, съвети, мнения

прочети още

Кратко любителско видео, което показва как да поставите перката на своя надуваем GLADIATOR SUP

прочети още